Search
Close this search box.

Finn riktig overflate til din garasjeport

I jungelen av fargevalg og ­dekorer, kan det være vanskelig å bestemme seg. Matt, struktur eller blank overflate? Dette handler ikke kun om design, men hvordan fargen vil oppleves til slutt.
I jungelen av fargevalg og ­dekorer, kan det være vanskelig å bestemme seg. Her har du et par tips:

Matt, struktur eller blank overflate?

Dette handler ikke kun om design, men hvordan fargen vil oppleves til slutt. En blank overflate vil forsterke fargeintensiteten, og oppfattes mer intens. Matt overflate demper og gjør fargen mer behagelig. På garasjeporter med sterke farger kan en matt overflate få porten til å fremstå mer dempet og oppleves finere gjennom døgnets og årstidenes lysvariasjoner. Hvite porter som er blanke kan også virke blendende når solen står rett på.

Hvordan velge riktig overflate og farge?

Fargen på garasjeporten bør være tilpasset hovedhuset og fremheve husets farger, men unngå allikevel gjerne at det blir en ren gjentakelse av fargene på hovedhuset. En forslag er eksempelvis å snu fargesettingen på hodet: Gjenskap den samme farge som du har på hovedhuset, kun på porten og ha resten av garasjen i samme farge som karmene og dørene. Da vil garasjen og garasjeporten fremheve fargespillet du har på huset ditt.