Search
Close this search box.

Hva koster en trapp?

Prisen på en trapp varierer mye, og påvirkes av faktorer som materialvalg, overflatebehandling, type vanger og rekkverk og konstruert.
Rett trapp

Materiale, rekkverk og konstruksjon avgjør

Prisen på en trapp varierer med faktorer som:

  • Materialvalg; Stål eller tre, og type treslag
  • Hvilken overflatebehandling man vil ha
  • Hva slags vanger og rekkverk som velges
  • Hvordan trappen er konstruert, størrelse og form.

De rimeligste trapper som leveres er enkle byggesett-trapper ned til kroner 10 000, mens de dyreste er med bøyd glass og kan koste flere hundre tusen.

De færreste velger det billigste

Trapper med rekkverk som tilfredsstiller kravene til trapp innvendig i bolig koster fra kr 30 000. En trapp som dette har høy finish og kvalitet, men den vil være laget av furu med kvist. Det er imidlertid få som velger furu som trappemateriale i dag. Dette på grunn av at furu er et svært mykt treslag, og man får veldig fort hakk og småskader i en furutrapp. Kun noen få prosent av trappene vi selger er av furu.

Trapp i eik er mye etterspurt

De trappene vi selger mest av er gjerne med trinn av heltre eik og øvrige deler malte. En slik trapp koster rundt kr 15 000 mer enn en furutrapp. Prisen vil også påvirkes av om trappen skal leveres med trinn med fargenyanse tilpasset mot gulv, åpen eller tett, spesialfarge på de malte delene og hvor mye rekkverk på gulv som skal leveres.

En populær kombinasjon som vi får stadig flere forespørsler om er trapp er med lyse eiketrinn og øvrige deler sortmalt.

De fleste modellene vi selger koster rundt kr 50-60 000.  Med glassrekkverk og kanskje litt spesielle konstruksjoner havner prisen mellom kr 75 000 og kr 125 000. Trapper av stål og med trinn av glass koster oftest mellom kr 100 – 150 000.