Search
Close this search box.

Hvilket gulv skal du velge?

Parkett, laminat, kork eller linoleum - Hvilket passer best til ditt bruk? Vi ser nærmere på de aller viktigste tingene du bør tenke på. Gulvet er egentlig det største møbelet i boligen din, og det bør ikke være noe du bestemmer deg for i en fart.

Parkett, laminat, kork eller linoleum – Hvilket passer best til ditt bruk? Vi ser nærmere på de aller viktigste tingene du bør tenke på.

Gulvet er egentlig det største møbelet i boligen din, og det bør ikke være noe du bestemmer deg for i en fart. Sannsynligvis skal det ligge i mange år, mens resten av interiøret kanskje kommer og går med trendene. Derfor bør du tenke deg godt om, og gjerne rådføre deg med en ekspert.

Samme gulv i alle rom?

Det er lett å la seg forføre av tanken på et gulv som starter i yttergangen, og løper ut gjennom alle rom i boligen. Dessverre er dette sjelden en praktisk løsning, for ulike rom har ulik bruk. Vil du egentlig ha tregulv i yttergangen? Hva med alle de månedene familiens medlemmer kommer hjem med strøsand og småstein under våte sko?

I en husstand med barn og hund vil du kanskje ikke ha tregulv i det hele tatt, men heller velge veldig slitesterkt laminat. Med disse, og kanskje flere, spørsmål i bakhånd, tar vi en kikk på gulvene vi anbefaler.

Slitesterkt laminatgulv

Laminatgulv har blitt en favoritt blant barnefamilier, og det skyldes flere ting. Laminat er veldig slitesterkt, og nærmest vedlikeholdsfritt. Du kan faktisk legge laminat som har en holdbarhetsgaranti på opptil 30 år.

Laminatgulv fra Snekker’n har dessuten et fuktbestandig kjernemateriale, så du slipper å bekymre deg for vannsøl i rom som yttergang og kjøkken. Dette er gulvet for deg som forventer røff bruk, men ikke ønsker å legge nytt gulv på mange år.

Naturlig parkettgulv

Parkett er tradisjonelt en luksus man unner seg. Det er ekte tre, og har et unikt spill som treffer rett i hjerterota til naturelskende nordmenn. Tregulvet er også et varmt materiale, både fysisk og emosjonelt.

Du har også mange muligheter for endring med et parkettgulv. Det kan som kjent slipes, og deretter påføres ny farge, beises, oljes eller lakkes slik at det får den overflaten du ønsker.

Støy- og støtdempende korkgulv

Kork har vært litt til og fra i trendbildet, men dette materialet har noen egenskaper som aldri går av moten. Det er mykt og behagelig å gå på, har en isolerende effekt, og fungerer som en støydemper helt på egenhånd.

Du som er miljøbevisst kan også være trygg på valg av kork. Selve materialet er miljøvennlig, og produksjonen av korkgulv er kategorisert som grønn.

Den isolerende effekten sørger for riktig temperatur hele året. Korkgulvet kan også kombineres med alle typer gulvvarme, men det er litt mer tidkrevende å varme opp – nettopp på grunn av at materialet isolerer.

Linoleum – kommet tilbake for å bli

Mens noen materialer gjør et forsøk på comeback, er det sjelden de lykkes så godt som linoleumsgulv. I dag kan du velge mellom en rekke ulike design, og dermed finne det som passer best til stilen i ditt hjem. Du kan også velge mellom linoleum på rull og som paneler (fliser) du klikker sammen.

Linoleum har igjen etablert seg som et attraktivt alternativ når du bytter gulv, og i likhet med korkgulv er også linoleumsgulv miljøvennlig. Det består utelukkende av naturlige råstoffer, og materialene er fornybare. Det er et stort pluss i disse dager.

Hvilket gulv gir best komfort?

Dette er naturligvis en smakssak, og avhenger av hva du som bruker gulvet setter høyest. Noen er fornøyde så lenge materialet er det riktige for dem, men vi anbefaler at du også vurderer elementer som gulvets hardhet og temperatur.

Ta kontakt med Snekker’n for en fagprat om akkurat ditt gulv!

Gulvvarme kan være en avgjørende faktor for komforten, og hos Snekker’n vet vi hvilke kombinasjoner av materiale og gulvvarme som passer best sammen. Derfor kan vi rådgi deg slik at du får det beste mulige resultatet når du bytter gulv.