Search
Close this search box.

Sol – slik du vil ha det

Sol er deilig - helt til du får for mye. VELUX har original solskjerming for takvinduene dine, som lar deg slippe inn solen slik du vil.
Velux solskjerming

Sol er deilig, det er noe alle er enige om – helt til du får for mye. VELUX har original solskjerming for takvinduene dine, som lar deg slippe inn solen slik du vil.

Gode takvinduer fra VELUX maksimaliserer verdien av lys, luft og varme i huset, som er essensielt for inneklima og velvære. Men det kan også bli for mye av det gode: For mye luft gjør det kaldt og trekkfullt, for mye lys kan være blendende og gjør det vanskelig å sove, mens for mye varme gir ubehag. For å kontrollere de negative effektene, uten å miste de positive, trengsdet  smarte løsninger. Vi kaller det solskjerming, du kan kalle det terapi.

Solskjerming for ethvert behov

Uansett hva som er din utfordring og innredningsstil har VELUX skjermingsløsninger for dine takvinduer.

Uønsket lys fra gatelykter, månen eller lyse sommernetter kan gjøre det vanskelig å sovne, også om du trenger en blund på dagtid. Da trenger du full mørklegging.

Best varmebeskyttelse oppnår du ved å stoppe sollyset før det treffer vindusruten, som du oppnår med rulleskodde eller screen.

Noen ganger ønsker vi å kontrollere mengden lys uten å mørklegge helt, eller vi vil beskytte mot innsyn uten å miste utsyn. Da vil en plissegardin være til hjelp.

Andre utfordringer krever mer enn én løsning, som kombinasjonsproduktet Duo plissè- og blendingsgardin. Blendingsgardinen lar deg mørklegge rommet når du skal sove, uansett hvilken farge du velger, mens den hvite transparente plissègardinen kun demper det direkte sollyset om dagen.

Velg løsning etter problem

  • SOL OG VARME:
    En screen tar 76% av varmen fra solen uten å stenge helt for lys og utsikt. En plissegardin vil redusere lys og begrense innsyn, og har stor valgfrihet i forhold til hvor i vinduet den plasseres. Finnes også i mange tekstiler og design.
  • INNSYN:
    En screen, rulleskodde eller persienne kan hindre innsyn men tillate utsyn, og redusere mengden lys. En rulleskodde er helt tett, slik at du verken kan se ut eller inn, men den tar også 92 prosent av varmen. I tillegg vil den beskytte mot støy, både fra utemiljøet og fra hagl eller regn.
  • MØRKLEGGE:
    En blendingsgardin eller energigardin er helt lystett og vil hindre innsyn og utsyn helt.

Manuelle, elektriske eller solcellebaserte løsninger

Du kan også velge mellom manuelt betjente løsninger, eller løsninger som styres elektrisk eller med solceller via en trådløs veggbryter. Dette er særlig praktisk om vinduene sitter høyt eller er vanskelig tilgjengelig bak møbler eller lignende. Elektriske og solcellebetjente gardiner kan også kobles til VELUX ACTIVE inneklimakontroll, som lar deg betjene og programmere gardinene med telefonen.

Takvinduer

Naturlig lys har mye makt – det forandrer fargenyanser, gir bedre romfølelse, reduserer behovet for elektrisitet og det gir oss en god følelse. Vi bruker 90 % av tiden vår innendørs. Det betyr for lite dagslys og for lite frisk luft. Forskning viser at dette kan gå ut over både helse og livskvalitet. Visste du at takvinduer gir mer enn dobbelt så mye lys som fasadevinduer?

Med VELUX takvinduer kan du få akkurat den løsningen du har behov for – mer dagslys, fjernstyring, takterrasse, takaltan, kombinasjon av tak- og fasadevinduer, ja til og med høyden til å møblere der det før ikke var mulig. Er det for eksempel for lavt til å ha badekar eller vask, er et eller flere VELUX takvinduer den ideelle løsningen.