Search
Close this search box.

Tips til deg som ønsker ny garderobe

En god garderobeløsning kan gi bedre oversikt i hverdagen, og det blir lettere å finne frem klær og holde orden. Start med god planlegging. Her er noen tips på veien.
walk in closet

En god garderobeløsning kan gi bedre oversikt i hverdagen. Det blir lettere å finne frem klær og holde orden.

Det finnes garderober til alle rom, enten du trenger plassbesparende løsninger, eller har plass nok til å unne deg et romslig walk-in closet. Hjørner, skråvegger og skråtak står ikke i veien for oppbevaring, for med litt planlegging utnytter vi plassen og rommet på best mulig måte. Her er eksperttipsene som gir deg den ultimate løsningen.

Ta mål av rommet

Alle vellykkede byggeprosjekter er grunnlagt på godt forarbeid, så vær nøye med å måle opp området der garderoben skal stå. Ta mål flere steder for å avdekke eventuelle skjevheter. Spør gjerne din lokale forhandler om de kan kontrollmåle ved bestilling.

Ditt oppbevaringsbehov

Ta utgangspunkt i ditt eget oppbevaringsbehov. Det er ikke sikkert at en standard løsning er riktig for deg. Har du mange dresser eller kjoler som skal henges opp, eller kan det meste ligge i hyller eller kurver? Har du kanskje mange sko, slips og klokker, eller trenger du litt ekstra belysning og et speil inne i skapet? De fleste ønsker og behov kan dekkes, og det er rom for å være kreativ i tankegangen.

Bestill tegnetime ved behov

De fleste garderobeleverandører tilbyr tegnetimer. Her kan du skreddersy garderoben etter dine ønsker, enten du trenger skuffer på én seksjon eller to stenger for å henge opp skjorter i en annen modul. Det er faktisk bare fantasien som setter grenser, og spør du om hjelp kan det godt hende at du finner noe du ikke visste at du trengte.

Materiale og utseende

Garderobeløsninger og skyvedørsfronter finnes i mange utførelser, enten du velger noe klassisk eller mer moderne. Tenk over hvordan det skal passe inn med resten av rommet, og om garderobeløsningen skal fremstå som en del av møblementet i rommet, eller være et diskret bakgrunnselement. Har du et trangt rom, kan lys innredning og skyvedører med speil kunne skape mer romfølelse. I et romslig walk-in closet vil man imidlertid kunne droppe fronter i sin helhet, og gå for litt mørkere toner om man ønsker.

Spiller økonomien en viktig rolle i ditt valg, kan man velge rimeligere alternativer, som kurvskuffer/trådskuffer, eller enklere innredningspakker som tilbys hos mange forhandlere.

Ta gjerne med deg et bilde av rommet slik at din faghandel kan bistå deg best mulig for å finne riktig løsning og farge for rommet.

Utnytt plassen godt

Høye skyvedører utnytter takhøyden. Ved å bygge garderoben helt til tak utnyttes plassen maksimalt. Tenk på at saker du benytter sjeldnere med fordel kan ligge i høyden, så har du mer plass til det du bruker oftest.

Husk også at du utnytter dybden bedre når du velger skuffer fremfor hyller. Det er lettere å holde oversikt når klær og annet ligger i praktiske, romslige skuffer som du kan trekke ut.

Har du uutnyttet plass under trappen? Det finnes mange garderobeinnredninger og skyvedører som tilpasses nøyaktig etter mål, slik at du kan få utnyttet slike dødsoner på en svært praktisk og plassbesparende måte.