Search
Close this search box.

“Ytterdør som matcher porten? Ja takk!”

Da Ingrid Landmark Tandrevoll bestilte ny garasjeport, skjønte hun at ny ytterdør ville være prikken over i`en.
INGRID tANDREVOLD SKAL SKIFTE DØR

Det begynte med et huskjøp

Da Ingrid og Trygve kjøpte huset i 2021 visste de at det kom til å bli litt oppussing. Og det er vel slik det er, at når man først ser hvor flott det blir med de enkelte oppgraderingene, ja da kommer lysten til å gjøre enda mer ganske så raskt. “Det ble vel egentlig nesten en totaloppussing”, sier Trygve, som ble “sjefen” for oppussingen mens Ingrid var travelt opptatt av å trene mot OL. Det startet oppussing innvendig, men etter et lite hint fra en nabo, gikk turen videre til garasjeporten… og så ny ytterdør og vinduer.

Ytterdøra – en del av førsteinntrykket

Gjennom Snekkerns fikk Ingrid i fjor montert opp en lekker antrasittgrå Hörmann-port, som ble selve portalen til eiendommen. Ingrid skjønte jo nå at den gamle hvite ytterdøren ville stå som en sterk kontrast til det ellers så stilige huset. Derfor ble det naturlig å søke Snekkern om råd og veiledning for større deler av oppussingsarbeidet.

Men den søte gamle hakkespetten må få stå

Den hvite ytterdøren på huset fungerte jo greit nok, men den bar preg av noen års bruk og en eldre stil som ikke like godt matchet Ingrid ønsket for sitt nye hjem. Fagfolkene fra Snekkern anbefalte Ingrid og Trygve å skape en helhetlig stil med den nye garasjeporten, og etter flere alternative løsningsforslag, falt valget på en stilig moderne grå ytterdør fra TUN-døren.

“Men den hakkespetten, den tror jeg må få lov til å bli, for den er jo litt morsom da”, sier Ingrid og illustrerer hvordan den virker. Og Snekkern var enig. Den gjør atmosfæren til inngangen bare hyggeligere, selv med en ny moderne dør.

Det startet med utskiftning av en gammel garasjeport.

Et helt nytt uttrykk

Den nye ytterdøren ble akkurat like fin som de så for seg på forhånd. “Ja, det ble bra”, sier Trygve. Nå virket huset, med både nye port og utgangsdør, mer moderne. Og ikke minst at det ble en mer helhet i fasadens uttrykk. “Vi skulle vel kanskje egentlig bytta døra på baksiden også da, men vi må jo prioritere litt med tanke på budsjettet”, sier Ingrid. “Det får bli i neste runde”, sier Trygve og smiler.

Vinduer i samme slengen

Ingrid og Trygve hadde også notert seg et voksende behov for å bytte enkelte av vinduene, da noen av dem til og med hadde lekkasjer. De  trefargede vinduene skulle derfor byttes til mer pene hvitmalte vinduer, og når håndverkerne fra Snekkern allerede var igang her, så fikset de både produkter og montasje av dette også. “Vi håper å få det på plass før jul”, sa Trygve og krysset fingrene. Og det gikk akkurat, så når juleroen endelig hadde senket seg, var det tett i alle vinduskarmer.

“Yes det ble en super jul i «nytt» hus. Gull at vinduer og karmer kom på plass i siste liten. Touch and go!”, sier Trygve, som hadde bodd i byggekaos i flere måneder.

Den hyggelige håndverkeren fra Portsenteret foreslår en moderne grå TUN-dør, som står i stil med porten.

YTTERDØREN – DET VIKTIGE FØRSTEINNTRYKKET

Måten vi bor på og hva vi omgir oss med forteller mye om hvem vi er og hvordan vi ønsker å fremstå. Slik er det også med dører. Din personlige smak, samt husets arkitektur og beliggenhet, har betydning når du velger dør til hjemmet ditt, både innendørs og utendørs.

Å velge en dør til boligen kan være en ganske tidkrevende prosess. Mulighetene er nesten endeløse, men runden man må ta med seg selv i forhold til behovsavklaring, stilønsker og kanskje også kostnadsbegrensninger, er viktig å tenke gjennom før man tar kontakt med en forhandler.

Hos oss finner du stort utvalg av både spennende og tradisjonelle dører, i alle former og farger, både ytterdører og innerdører. Vi tilbyr montasje av alle typer dører, og foretar gjerne kontrollmål før bestilling.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.Kjetil, Daglig leder av Portsenteret AS, tar turen innom for å befare prosjektet og hilse på kunden.